PasParToe - Ontspiegeld glas, UV werend glas, en plexiglas beschermen uw kunstwerkGLAS


U kan kiezen uit 4 verschillende soorten beglazing, die wij alle op voorraad houden.

1. Gepolijst kaderglas

Dit glas is van duidelijk betere kwaliteit dan gewoon vensterglas. Het is ongeveer 2 mm dik, en vormt de meest gangbare oplossing voor inlijstingen. Zoals alle andere glastypes zal dit gepolijst kaderglas het ingelijste werk beschermen tegen stof, vingerafdrukken, insecten, luchtvervuiling e.d. Dit glas biedt tevens een beperkte bescherming tegen UV licht, maar kleurverbleking is na verloop van tijd niet uit te sluiten. De reflectie (spiegeling) kan hinderlijk zijn.

Het gepolijste kaderglas kan
gereinigd worden met de meeste courante glasprodukten. Het gewicht van gepolijst kaderglas kan een probleem vormen bij zéér grote inlijstingen. Daar kan acrylglas een alternatief vormen.


2. Ontspiegeld kaderglas

Ontspiegeld glas heeft een maximale doorzichtigheid, met een bijna volledig gereduceerde spiegeling. De details van het ingelijste werk worden scherper, en de kleuren briljanter. Het basismateriaal van dit glas is zuiverder, waardoor er géén groenzweem meer is.

Het kan gebruikt worden met dikkere passe-partouts, en daar waar het onderwerp ver van het glas gemonteerd wordt. Dit glas is iets duurder, maar men bekomt een
optimaal zicht op het werk wil.

De
UV-blokkering is merkbaar beter dan bij gewoon gepolijst kaderglas, maar niet zo goed als bij helder conservatieglas. Het kan gereinigd worden met iedere glasreiniger, maar bij voorkeur zonder aanwezigheid van ammoniak.
Wij verdelen Tru VuE®


3. Museumglas

Museumglas is de hoogst mogelijke kwaliteit van kaderglas, en combineert de blokkering van UV-licht, met de transparantie van ontspiegeld glas. Dit glas wordt gebruikt waar het optimum in bescherming en optische kwaliteit gewenst is. Het kan gereinigd worden met iedere glasreiniger die geen ammoniak bevat.
Wij verdelen Tru VuE®


4. Acrylaat

Acrylaat is een hoogwaardige kunststof, bekend onder de merknaam “Plexiglas”. Acrylaat heeft het zelfde uitzicht als gepolijst kaderglas. Voordeel is het lichte gewicht (een vierde van het gewicht van gepolijst kaderglas), en het feit dat acrylaat bijna onbreekbaar is.

Het wordt veel gebruikt in:
kinderkamers
badkamers
publieke ruimtes
bij zéér grote inlijstingen.

Het is slechts weinig duurder dan gepolijst kaderglas. Het wordt best nat gereinigd met een zachte doek.


terugknop