PasParToe Een passe-partout laat uw werk beter tot zijn recht komenPASSE-PARTOUT
Kathypp
Een passe-partout is een kartonnen blad met een opening, waar het werk in past. Het passe-partout ligt doorgaans op het werk, en vormt zo een rand die tussen het kader en het onderwerp komt. Het kartonnen passe-partout-blad kan met andere materialen bedekt zijn (textiel, zijde). De opening kan rechthoekig, rond, of ovaal zijn. Een passe-partout kan ook meerdere openingen hebben. De passe-partouts worden gesneden met een erg nauwkeurige "Fletcher" snijmachine. Dit garandeert een perfect en keurig resultaat.

Wij houden 60 verschillende soorten passe-partoutkarton van conservatiekwaliteit op voorraad. Dit vooral in neutrale tinten, (wit, en gebroken wit tinten), maar ook in de meest gangbare kleuren. Daarnaast hebben wij kleurstalen van de zéér uitgebreide kleurengammas van de voornaamste kartonfabrikanten: Bainbridge, Canson, en Crescent.
inlijstingen_m_pp

BETERE BESCHERMING


Een passe-partout heeft verschillende functies:

esthetisch: door de bijkomende rand tussen onderwerp en lijst, lijkt het werk minder ingesloten.
beschermend: door de gebruikelijke dikte (1,5 mm) zorgt het passe-partout ervoor dat het onderwerp niet meer in contact komt met het glas. Dit kan belangrijk zijn bij bv. pastels, of glanzende foto's, die anders na verloop van tijd aan het glas zouden kunnen kleven.


Het passe-partout ligt doorgaans op het werk. Daarom is de kwaliteit van het passe-partout van zéér groot belang voor de conservering van het onderwerp. (Zie conserverend inlijsten)


Exclusieve en originele
afwerkingen verzorgen wij in eigen atelier:
Engelse passe-partouts met extra diepte-effekt
Passe-partouts met lavis decoratie, en handgeschilderde passe-partouts
Met linnen en zijden beklede passe-partouts


terugknop